Obnovljivi viri energije in osnutek koalicijske pogodbe

30. jul. 2014
Združenje slovenske fotovoltaike GIZ v sporočilu za javnost obvešča o obnovljivih virih energije v osnutku koalicijske pogodbe:Obnovljivi viri energije in osnutek koalicijske pogodbe
 

30. julij 2014 – Obnovljivi viri energije so v osnutku koalicijske pogodbe odrinjeni. Kljub 90% podpori državljanov investicijam v obnovljive vire energije in energetsko učinkovitost so ti v pogodbi navedeni le v navezi omejevanja.
 
Ob pregledu osnutka koalicijske pogodbe v Združenju slovenske fotovoltaike ugotavljamo nikakršno politično voljo v smeri zmanjševanja energetske odvisnosti Slovenije z uporabo obnovljivih virov energije. V osnutku koalicijske pogodbe so namreč obnovljivi viri energije omenjeni le enkrat in še to v navezi z njihovo omejitvijo. Mnenju Združenja slovenske fotovoltaike se pridružujejo tudi ostale organizacije, ki delujejo na področju spodbujanja in ozaveščanja uporabe obnovljivih virov energije (OVE) in učinkovite rabe energije (URE).
 
Najnovejše raziskave kažejo, da je 90% Slovencev prepričanih, da bi morala vlada spodbujati uporabo obnovljivih virov energije in energetsko učinkovitost za izhod iz krize in ustvarjanje delovnih mest. Potencialne članice koalicije s takšno pogodbo zanemarjajo voljo ljudi kot tudi možnost zmanjšanja zaostanka za razvitimi državami.
 
Zaradi pomanjkanja političnega interesa so bile investicije v sončne elektrarne ustavljeni že pred letom in pol. Zaradi nepredvidljivega pravnega okvira in celo legalno vprašljivih postopkov sprejema uredbe je investitorjem v obnovljive vire energije povzročena znatna materialna škoda. Prav tako se politika do sedaj še ni opredelila glede odvzemov pokojnin imetnikom sončnih elektrarn


Želite več informacij, ponudbo ali brezplačni ogled?
 
 

9. feb. 2016
BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno
Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij ... več...
 
 

3. maj 2017
Skupinski nakup električnih avtomobilov
Do 30. junija si lahko s skupinskim nakupom električnih avtomobilov zagotovite 11.500 € popusta i ... več...

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 

Prijava na Plan-net solar e-novice

Soglašam, da mi podjetje Plan-net solar pošilja e-poštna sporočila in podatke obdeluje v skladu s Pravnimi obvestili.
Vse pravice pridržane. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zavračam