Vlada v odhodu uničuje prihodnost obnovljivih virov energije

12. sep. 2014
Agencija za energijo na svoji spletni strani sporoča, da letos ne bo razpisa za sofinanciranje obnovljivih virov energije (OVE). Ministrstvo za infrastrukturo in prostor (MZIP) je agencijo obvestilo, da ne bo zagotovilo sredstev za izvedbo javnega poziva k prijavi projektov za proizvodne naprave na obnovljive vire energije. Vlada v odhodu s to potezo praktično ukinja sofinanciranje obnovljivih virov energije.

To je hud udarec za OVE. Slovenija bo tako ena izmed redkih držav EU, ki ne bo podpirala razvoja čiste, trajnostne in obnovljive energije, ki bi med drugim omogočal zaposlitev visoko kvalificirane delovne sile z visoko dodano vrednostjo. Čudi nas tudi dejstvo, da Ministrstvo za infrastrukturo in prostor novice oz. obvestila o napovedani spremembi sploh ni objavilo na svoji spletni strani, kar se nam zdi skrajno problematično.

Ne glede na določbo 534. člena Energetskega zakona (EZ-1), ki Vlado Republike Slovenije zavezuje k pripravi načrta za delovanje podporne sheme za električno energijo iz obnovljivih virov, se na področju ekološkega pridobivanja energije v bodoče ne bo dogajalo nič. Še več, vlada Republike Slovenije s spornim spreminjanjem zakonodaje onemogoča že obstoječe proizvodne zmogljivosti okolju prijaznih energetskih virov.  (Vir: ZSFI)
Želite več informacij, ponudbo ali brezplačni ogled?
 
 

9. feb. 2016
BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno
Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij ... več...
 
 

3. maj 2017
Skupinski nakup električnih avtomobilov
Do 30. junija si lahko s skupinskim nakupom električnih avtomobilov zagotovite 11.500 € popusta i ... več...

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 

Prijava na Plan-net solar e-novice

Soglašam, da mi podjetje Plan-net solar pošilja e-poštna sporočila in podatke obdeluje v skladu s Pravnimi obvestili.
Vse pravice pridržane. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zavračam