Delovanje sončne elektrarne za net metering


Sončna elektrarna za "net metering" je povsem enaka klasičnim sončnim elektrarnam za proizvodnjo električne energije s to razliko, da tukaj ne gre za prodajo elektrike na merilnem mestu. Tako lastnikom take elektrarne ni potrebno imeti odprte dejavnosti za prodajo električne energije. S tem se izognete stroškom odpiranja podjetja in stroškom poslovanja le tega. V kolikor pa podjetje že imate, si znižate stroške porabljene električne energije in koristite druge ugodnosti (DDV – če ste davčni zavezanec).
Delovanje sončne elektrarne za neto meritve
Vsako sončno elektrarno projektiramo in dimenzioniramo glede na posameznikove želje ter potrebe. S pravilno določitvijo veličine sončne elektrarne, lastnik sončne elektrarne skoraj ne bo imel stroškov z električno energijo, saj bo proizvodnja dosegala porabo električne energije. Pri tem pa se moramo ogniti proizvodnji viškov, saj le te oddamo v omrežje brezplačno. Lastnik naprave prihrani pri strošku električne energije, pri omrežnini, DDVju, in prispevkih, ki se obračunavajo po kWh. Ostanejo pa mu stroški omrežnine, ki so vezani na odjemno mesto.

Neto meritev se izvaja v priključno merilni omarici, kjer je nameščen dvosmerni števec električne energije. Uporabniku se obračuna le razlika med predano in prevzeto energijo.

Povezava do Pravilnika o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije.
 
 

9. feb. 2016
BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno
Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij ... več...
 
 

3. maj 2017
Skupinski nakup električnih avtomobilov
Do 30. junija si lahko s skupinskim nakupom električnih avtomobilov zagotovite 11.500 € popusta i ... več...

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 

Prijava na Plan-net solar e-novice

Soglašam, da mi podjetje Plan-net solar pošilja e-poštna sporočila in podatke obdeluje v skladu s Pravnimi obvestili.
Vse pravice pridržane. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zavračam