PVCycle: reciklaža modulov


Podjetje Plan-net se je pridružilo združenju za reciklažo modulov - PV CYCLE


Ob povečanju števila sončnih elektrarn se upravičeno pojavljajo vprašanja kaj se zgodi s sončno elektrarno ob koncu njene življenjske dobe. Predvsem se ti pomisleki nanašajo na bistveno komponento sončne elektrarne, to je na fotonapetostne module. Z enako težavo so se že pred časom soočili v najrazvitejših evropskih državah, kar je vodilo k ustanovitvi združenja PV Cycle . Osnovni namen združenja PV Cycle je, da se udejanji zaveza fotovoltaične industrije poskrbeti za celoten življenjski cikel fotonapetostnih modulov. Le-ti so izdelani tako, da omogočajo proizvodnjo čiste energije najmanj 30 let. Prvi primeri odsluženih fotonapetostnih modulov so že tu, v prihodnosti pa lahko pričakujemo povečanje količin odsluženih modulov, katere bo potrebno ustrezno reciklirati. Recikliranje poleg zmanjševanja onesnaževanja okolja zaradi zmanjšanja količine odpadnih materialov prispeva tudi k zmanjšanju porabe električne energije, ki je potrebna v procesu pridobivanja teh surovin. Cilj združenja PV CYCLE je organizirati mrežo za oddajo in prevzem odsluženih fotonapetostnih modulov in spodbujati reciklažo. To v praksi pomeni namestitev posebnih zbirnih zabojnikov. V podjetju Plan-net smo se vključili v to mrežo prevzemnih mest in omogočamo vsem pravnim in fizičnim osebam, da oddajo svoje iztrošene fotonapetostne module. V podjetju Plan-net verjamemo, da si fotovoltaična industrija z reciklažo odsluženih modulov zagotavlja trajen razvoj panoge in utrjuje vlogo sončnih elektrarn kot vira čiste električne energije.

Postopek reciklaže


Fotonapetostni moduli vsebujejo materiale, ki jih lahko recikliramo in uporabimo pri proizvodnji novih modulov ali drugih novih izdelkov. Proces reciklaže za monokristalne in polikristalne module, kot tudi za tanko-filmske module je že izpopolnjen do te mere, da je primeren za široko industrijsko rabo. Z recikliranjem pridobimo dragocene materiale kot so steklo, aluminij, kot tudi polprevodniški materiali.


Recikliranje poleg zmanjševanja onesnaževanja okolja zaradi zmanjšanja količine odpadnih materialov, prispeva tudi k zmanjšanju porabe električne energije, ki je sicer potrebna pri pridobivanju teh surovin. Z reciklažo odsluženih modulov PV industrija zagotavlja trajen razvoj panoge in uporabe fotovoltaike kot vira čiste energije.

Poiščite najbližjo lokacijo


Izpolnite podatke na naslednjem obrazcu in dobili boste izpis vam najbližjih prevzemnih mest za iztrošene fotonapetostne module.
 
 

9. feb. 2016
BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno
Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij ... več...
 
 

3. maj 2017
Skupinski nakup električnih avtomobilov
Do 30. junija si lahko s skupinskim nakupom električnih avtomobilov zagotovite 11.500 € popusta i ... več...

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 

Prijava na Plan-net solar e-novice

Soglašam, da mi podjetje Plan-net solar pošilja e-poštna sporočila in podatke obdeluje v skladu s Pravnimi obvestili.
Vse pravice pridržane. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zavračam