Hibridni moduli FOTOTHERM

 

NOVO! Vaša sončna elektrarna je lahko v celoti ali delno opremljena s hibridnimi - termofotovoltaičnimi moduli Fototherm. Omogočajo istočasno proizvodnjo električne energije in termične energije. Plan-net solar vam kot zastopnik termofoovoltaičnih modulov Fototherm za Slovenijo omogoča inovativno in zanesljivo rast razvoja fotovoltaike in ogrevanja sanitarne vode.Namestimo jih na:

·      stanovanjske strehe,

·      strehe poslovnih, industrijskih in kmetijskih obratov,

·      sončne elektrarne,

·      druge naprave.

Termična energija, ki se ustvarja s termofotovoltaično napravo z moduli se lahko uporablja za različne potrebe, kot je npr. delna ali celotna integracija ogrevanja:

·      bazenov

·      sevalnih naprav z nizko temperaturo

·      tople sanitarne vode

·      industrijskih predelovalnih naprav


Naprava z moduli FOTOTHERM omogoča ohranjati toploto s hlajenjem fotovoltaičnih celic. Obenem omogoča zvišanje učinkovitosti električne pretvorbe. Proizvodi FOTOTHERM so izdelani tako, da jih je mogoče uporabljati tudi v praznih sistemih. Če okoliščine ne omogočajo dodatnega obtoka tekočine, se naprava uporablja kot običajna fotovoltaična naprava.Pri komercialnih izvodih fotovoltaične celice običajno pretvorijo med 13 % in 18 % energije sevanja, preostala energija ostane med celicami in zvišuje temperaturo z naknadno izgubo učinkovitosti pretvorbe fotovoltaičnih celic. Tehnologija FOTOTHERM temelji na fotovoltaični proizvodnji skupaj z zajetjem toplote fotovoltaičnih celic kristalne plošče. To omogoča zvišanje proizvodnje električne energije (15 %–20 % na letni ravni) in obenem proizvodnjo termične energije. Proizvodi FOTOTHERM so izdelani s tehnologijo in materialom, ki zagotavljajo trajnost in učinkovitost, podobno kot običajni fotovoltaični moduli.


Podjetje Fototherm S.r.l, ustanovljeno leta 2006, proizvaja termofotovoltaične module. Podjetje ima patentirano tehnologijo FOTOTHERM, ki temelji na komercialnih, fotovoltaičnih modulih najpomembnejših mednarodnih znamk. Glede učinkovitosti in varnosti je nadgradnja, pridobljena s tehnologijo FOTOTHERM, zagotovljena s kakovostjo uporabljenih izdelkov. Fototherm S.r.l. uporablja tudi pridobljene kompetence splošnih pogodbenih partnerjev za naprave vseh fotovoltaičnih in termofotovoltaičnih velikosti. Konsolidirano sodelovanje s podjetjem, ki ima dolgoletne izkušnje z vgradnjo in načrtovanjem, zagotavlja visoko kakovost načrtovanih in že nameščenih naprav.

OGREVANJE BAZENOV

Načelo delovanja: podnevi vodni tok hladi module FOTOTHERM, da se ohranja optimalna funkcijska in delovna temperatura; absorbirana termična energija se uporablja za ogrevanje bazena.


NAPRAVE S SEVALNIMI PLOŠČAMI IN GRELNIKOM ZA VODO

Načelo delovanja: pri tej vrsti naprave se termična energija, ki se je ohranila s hlajenjem modulov FOTOTHERM, uporabi za delno ali celotno integracijo grelnika za vodo, da se proizvede vroča sanitarna voda, in integracijo naprave s sevalnimi ploščami.


Regulator z dvema menjalnikoma s paralelnimi ploščami in cirkulatorjem se uporablja za ogrevanje vode, ki je v grelniku za vodo ali povratnem toku sevalne naprave. Termični generator preveri, če v napravi še zadostujejo dosežene temperature. Morebitni presežek neporabljene termične energije se shrani v solarnem rezervoarju. Če je temperatura termičnega toka plošč FOTOTHERM nižja od temperature solarnega rezervoarja, regulator vključi izmenjevalni ventil, da se plošče izločijo in se tako uporabi skladiščena termična energija. Menjalnik plošč segreje mrzlo vodo, preden pride v grelnik za vodo; tako se uporabi energija, ki jo je naprava FOTOTHERM proizvedla tudi pri nizki temperaturi.


SPECIFIKACIJE

Fototherm fotovoltaični moduli s 60 celicami 156 X 156 mm iz polikristalnega silikona.

Moduli serije Fototherm Cs imajo certifikat IEC61215 in so opremljeni z anodiziranim aluminijastim ogrodjem, ki zagotavlja visoko kakovostno zaščito pred nastajanjem rje.

Tehnični list: pdfFototherm hibridni moduli (.pdf 537KB)

 

 


Želite več informacij ali ponudbo?
 
 

9. feb. 2016
BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno
Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij ... več...
 
 

17. apr. 2018
Razprodaja električnih skuterjev
Razprodaja električnih skuterjev iz zaloge do 60% cene. Skuterji so novi in brez baterij! 

Za o ... več...

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 

Prijava na Plan-net solar e-novice

Soglašam, da mi podjetje Plan-net solar pošilja e-poštna sporočila in podatke obdeluje v skladu s Pravnimi obvestili.
Vse pravice pridržane. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zavračam