Financiranje elektrarne

Komercialne banke


Ker so slovenske banke s projekti fotovoltaike različno seznanjene, vam priporočamo, da se pred odločitvijo pozanimate o paketih, namenjenih sončnim elektrarnam, ki jih posamezne banke ponujajo. Pri podjetju Plan-net vam po predložitvi zahtevanih dokumentov pridobimo ponudbo za želeni kredit za financiranje sončne elektrarne.
Odhodki iz financiranja so največji odhodki, ki jih lastnik elektrarne plačuje tekom življenjske dobe investicije. Dobe kreditov se gibljejo med 5 in 15 let. Banke pristajajo na kreditiranje od 70-90% investicije, v izjemnih primerih lahko tudi 100%.
 

Nepovratna sredstva za izgradnjo sončne elektrarne


Projekti, kot so okoljski in energetski projekt in so povezani z obnovljivimi viri energije, imajo možnost pridobiti nepovratna sredstva. Za ta sredstva lahko zaprosijo vse fizične osebe. Informacije o nepovratnih sredstvih lahko poiščete na portalu Ekološkega sklada Slovenije.

eko sklad, financiranje sončne elektrarne

Eko sklad


Ekološki sklad Slovenije razpisuje Javne pozive, katerih namen je kreditiranje okoljskih naložb. Če se prijavite na razpis, lahko pridobite kredit za postavitev sončne elektrarne po navadni ali subvencionirani obrestni meri. Za postavitev sončne elektrarne lahko pridobite največ 90% sredstev neto vrednosti naložbe (pravne osebe). Razpisi so aktualni za vse, ki boste obnavljali ali gradili sončno elektrarno in pri tem potrebovali čim bolj ugoden kredit. Več na spletni strani Ekološkega sklada Slovenije.


Zavarovanje kredita

 

Sončna elektrarna je lahko delno zavarovana za prejeto posojilo, v vsakem primeru pa banka zahteva lastno udeležbo investitorja in zavarovanje kredita. Preden se začnete pogovarjati z bankami, je potrebno imeti dobro pripravljen projekt. To pomeni, da je tehnično izvedljiv, varen za vse udeležence in realno prikazan.
.
 
 

9. feb. 2016
BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno
Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij ... več...
 
 

3. maj 2017
Skupinski nakup električnih avtomobilov
Do 30. junija si lahko s skupinskim nakupom električnih avtomobilov zagotovite 11.500 € popusta i ... več...

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 

Prijava na Plan-net solar e-novice

Soglašam, da mi podjetje Plan-net solar pošilja e-poštna sporočila in podatke obdeluje v skladu s Pravnimi obvestili.
Vse pravice pridržane. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zavračam