Sončne elektrarne

Sonce sije zastonj. S svojo energijo ustvarja zemeljske ekosisteme in omogoča življenje milijonom živalskih vrst. Tudi ljudje smo del tega življenjskega kroga. Zaradi naših energijskih potreb smo lastni planet že skoraj pahnili iz ravnovesja. Vendar lahko s pomočjo tehnologije zajamemo sončno svetlobo in jo uporabimo kot najbolj čist vir energije. Le tako se bo človeštvo razvijalo naprej z nezmanjšano hitrostjo in hkrati ohranjalo krhko ravnovesje našega planeta. Cene solarnih modulov so se v zadnjih letih močno znižale, njihov izkoristek pa se je povečal. Država s subvencijami in z zakonsko ureditvijo omogoča višjo donosnost naložbe v lastno sončno elektrarno.

Naložba za življenje - naložba v življenje.
Življenjska doba sončne elektrarne je najmanj trideset let. Sama naložba za tiste, ki so pridobili subvencijo se povrne v približno desetih letih in to ob rednem letnem donosu med 8 in 12% osnovnega vložka. Izkupiček od prodaje električne energije med desetim in tridesetim letom delovanja elektrarne pa predstavlja čisti dodatni zaslužek. Uporabniki, ki so priključeni po sistemu "net metering", pa prihranek. Sončno elektrarno je mogoče izvesti kot streho, postaviti na streho ali v bližino objekta.

Sončna elektrarna je zelo pametna odločitev, saj:

  • uporabljamo fotovoltaiko - obnovljiv vir energije,
  • ne onesnažujemo okolja,
  • lahko električno energijo prodajamo (premija),
  • je sončna energija neomejena.
Sončna elektrarna ima tipično izhodno moč 90 % nazivne izhodne moči. Po desetih letih delovanja izkoristek sončne elektrarne pade za 10%.

Prodajna cena kW ure, pridobljena iz sončnih celic, je enaka letni premiji, plus tržna cena z vsako proizvedeno kWh električne energije.

Je sončna elektrarna prava za vas?


Izkoristite vašo strešno površino in zaslužite! Naložba v sončno elektrarno je naložba z nizkim dejavnikom tveganja in velja za zelo predvidljivo ter visoko donosno naložbo.
Več >
 

Fotovoltaika - kako deluje sončna elektrarna

Sončne elektrarne za svoje delovanje uporabljajo energijo sonca, ki je osnovni gonilni energetski vir na Zemlji.  Izberite fotovoltaiko - najsodobnejši elektroenergetski vir. Več >
 

Izgradnja sončne elektrarne

Nudimo vam izgradnjo sončne elektrarne na ključ. V podjetju imamo zaposlen visoko usposobljen strokovni kader, ki vam zagotavlja pomoč pri ureditvi dokumentacije in vrhunsko izvedbo.
Več >

4 vrste sončnih elektrarn


Izberite vrsto svoje sončne elektrarne Plan-net solar glede na vaš tip obstoječe ali bodoče strešne kritine oziroma status zemljišča.
Več >
 

Sončna elektrarna na ključ ali najem strehe?

V neizkoriščene strešne površine investirajte sami ali pa se z nami dogovorite za najem le-teh. Sončna elektrarna vam prinaša dobiček od nadomestila za služnost.
Več >
 

10 najpogostejših vprašanj o sončnih elektrarnah

Vse kar moram vedeti o sončnih elektrarnah.
Več >
 
 

9. feb. 2016
BREZPLAČNO vam izdelamo projekt električnih inštalacij za sončno elektrarno
Ob naročilu sončne elektrarne na ključ, vam BREZPLAČNO izdelamo projekt električnih inštalacij ... več...
 
 

3. maj 2017
Skupinski nakup električnih avtomobilov
Do 30. junija si lahko s skupinskim nakupom električnih avtomobilov zagotovite 11.500 € popusta i ... več...

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 

Prijava na Plan-net solar e-novice

Soglašam, da mi podjetje Plan-net solar pošilja e-poštna sporočila in podatke obdeluje v skladu s Pravnimi obvestili.
Vse pravice pridržane. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zavračam